Beneficiile pâinii negre

Beneficiile pâinii negre Previous item Rețete deserturi de post Next item Beneficiile pâinii cu secară

Beneficiile pâinii negre

Ne place sau nu să recunoaștem, pâinea este un aliment de bază în dieta noastră de zi cu zi. Cel mai probabil ai auzit măcar o dată în jurul tău cum că “trebuie să renunțăm la pâine pentru o dietă sănătoasă și o siluetă de invidiat”, însă lucrurile nu stau chiar așa. În ciuda credinței populare, pâinea, aleasă cu grijă și consumată moderat, în combinație cu alimentele potrivite, poate avea o multitudine de beneficii pentru dietă și sănătate.

În articolul de astăzi vom vorbi despre beneficiile pâinii negre, subiect pe care l-am abordat pe scurt și pe rețelele sociale.

Care sunt beneficiile pâinii negre?

Pâinea neagră reprezintă o sursă importantă de vitamine și minerale, precum magneziu, potasiu, fosfor și antioxidanți, ceea ce nu sună foarte diferit în comparație cu alte tipuri de pâine. Cu toate acestea, pâinea neagră se diferențiază prin faptul că este un aliment extrem de bogat în fibre (o felie de pâine neagră conține 2 gr. de fibre). Acest element de bază face din acest tip de pâine o alternativă extrem de sănătoasă, menită să contribuie la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului. Iată alte 5 beneficii ale consumului de pâine neagră:

  1. Oferă senzație de sațietate pentru mai mult timp, ceea ce o califică ca o alegere potrivită pentru micul dejun. Aceasta este caracterizată de un parcurs mai lent prin sistemul digestiv, fiind o alternativă fantastică pentru programele de control al greutății. Un studiu realizat în anul 2009 în Suedia (mare consumatoare de pâine neagră), susținut de cercetări ulterioare ale Nutrition Journal, au arătat că oamenii care au optat pentru pâine neagră la micul dejun au observat o scădere a senzației de foame cu până la 8 ore.
  2. Este plină de nutrienți, fiind o sursă importantă de fier, magneziu, vitamina B și zinc,  oferind mai mulți nutrienți decât pâinea din alte tipuri de făină. De asemenea, aceasta conține de două ori mai mult potasiu decât pâinea albă, ceea ce contribuie la reglarea tensiunii. În plus, beneficiază de un indice glicemic scăzut, stabilizând astfel nivelurile de zahăr din sânge și luptând împotriva oboselii cauzate de fluctuațiile glicemiei, fiind în același timp recomandată pentru consum persoanelor care suferă de diabet de tip 2.
  3. Reduce riscul de boli cardiovasculare și apariția de calculi biliari. Numeroase studii au arătat că oamenii care consumă pâine neagră în mod regulat prezintă o scădere de până la 30% a riscului de a dezvolta boli cardiovasculare, în comparație cu cei care consumă pâine albă. De asemenea, consumul de alimente bogate în fibre insolubile (la fel ca pâinea neagră) reduce cu până la 13% riscul apariției de calculi biliari, fibrele protejând corpul prin eliminarea toxinelor din organism.
  4. Are un efect antioxidant. Aceasta conține polifenoli, care au un efect antioxidant.
  5. Poate lupta cu dezechilibrul hormonal. Pâinea neagră este bogată în fitoestrogeni – compuși pe bază de plante cu efecte similare cu estrogenul produs natural. Consumul de alimente bogate în fitoestrogeni încurajează producția de estrogen, contribuind în lupta cu dezechilibrul hormonal.

Dacă doriți să descoperiți mai multe beneficii și modalități prin care puteți introduce painea neagră în alimentația zilnică, dar și mai multe informații despre produsele Moripan, ne puteți urmări în continuare pe rețelele sociale și pe pagina de blog a site-ului. Pentru achiziționarea produselor și degustarea acestora, vă așteptăm în magazinele fizice. În cazul în care preferați cumpărăturile online, ne găsiți pe Bringo în magazinele partenere PACO și Carrefour.