Pâinea cu MAIA

Pâinea cu maia

Calitatea este cea mai mare prioritate a noastră și de aceea ne-am dorit să readucem în casele clienților noștri mirosul și gustul pâinii făcută cu maia naturală de bunicii noștrii odinioară.

Maiaua este un agent de fermentare și dospire ce se folosește în aluaturile de făină și care oferă un gust deosebit și o textura consistentă.  Mai mult de atât, pâinea cu maia reprezită o sursă de hrană sănătoasă, comparativ cu pâinea comercială, deoarece are un conținut redus de drojdie. 

VEZI pâine cu tradiție – pâine cu maia naturală

Beneficii ale pâinii cu maia naturală

1. Gust și textură superioară  

 Principalul avantaj al pâinii Moripan cu maia este calitatea net superioară a acesteia,cu un gust și o aromă mai plăcută, miezul moale și aerat și coaja crocantă. Procesul de fermentare tradițională, adică pe perioade lungi de timp, asigură o activitate metabolică ridicată și permite apariția unei pâini cu calități gustative superioare.

2. Prospețime îndelungată a pâinii  

 Un alt avantaj al pâinii cu maia este acela că pâinea își păstrează prospețimea pentru mai multe zile. În aluatul dospit cu maia, carbohidrații complecși sunt sparți în zaharuri mai simple și mai ușor digerabile, iar proteinele sunt descompuse în aminoacizi. 

VEZI pâine cu maia naturală 100% pâinea tihnită
DSC_0247.png
3. Îmbunătățește digestia 

 Pâinea cu maia este benefică pentru flora intestinală, deoarece aceasta ajută la restabilirea funcționării normale a tractului digestiv, făcând pâinea mai ușor digerabilă. Un aport deosebit la îmbunătățirea digestiei este adaosul de făină de secară folosit la fabricarea maielei, care nu are gluten, dar are un conținut de zaharuri fermentescibile ridicat ce împiedică diverse afecțiuni digestive.