Beneficiile pâinii cu secară

Beneficiile pâinii cu secară

Pentru mulți oameni, pâinea este un element de bază, care nu lipsește nici măcar o zi din casă. Studiile arată că majoritatea oamenilor o au aproape întotdeauna la îndemână, folosindu-o la orice masă pe tot parcursul zilei. Fie că o prăjiți, fie că folosiți sandvișuri sau o transformați în diferite rețete, aceasta este foarte ușor de integrat în orice preparat și în orice moment al zilei. Cu toate acestea vă întrebați dacă este recomandat consumul pâinii având în vedere că mulți dintre noi își doresc să adopte un stil de viață mai sănătos, echilibrat.

Bineînțeles că există beneficii pentru sănătate ce sunt oferite de diferitele tipuri de pâine existente pe piață. În general, produsele pe care le alegeți determină dacă pâinea este bună pentru sănătate și pentru dieta pe care ați adoptat-o. Este foarte important să alegeți produse realizate cu ingrediente de calitate de la un producător de încredere.

În timp ce felul în care consumați pâinea influențează cât de sănătoasă este, pâinea vine cu diverse beneficii. Aceste aspecte nutriționale pot face din pâine o parte esențială a meselor dumneavoastră.

Unul dintre produsele noastre de top este chiar pâinea cu secară, iar beneficiile ei sunt nenumărate. Specialitatea cu secară este o pâine delicioasă și hrănitoare, care îți va da energie pe tot parcursul zilei. Datorită boabelor de secară, această pâine este bogată în fibre și proteine. In plus, boabele de secară cresc cantitatea anumitor nutrienți și activează enzimele din bob care eliberează vitaminele si mineralele.  Ca atare, este mai nutritivă decât majoritatea pâinilor făcute din făină rafinată.

Proprietăți și beneficii ale pâinii cu secară

  • Este bogată în vitamine și minerale
  • Ajută sănătatea digestivă
  • Nu declanșează indicele glicemic
  • Este un produs bun pentru diabetici. Controlul zahărului din sânge este important pentru toată lumea, în special pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2 și pentru cei care nu pot produce suficientă insulină, un hormon care reglează nivelul zahărului din sânge.
  • Conține fibre
  • Este un produs sățios
  • Este un produs bun de integrat în diete
  • Previne apariția bolilor cardiovasculare. Adăugarea pâinii de secară în dieta dumneavoastră poate a îmbunătăți mai multe aspecte ale sănătății inimii, deoarece cercetările au legat aportul acesteia de niveluri mai scăzute ale factorilor de risc pentru bolile de inimă.
  • Poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer. În urma unor studii, s-a constatat că aportul de secară a fost legat de un risc redus de apariție a mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de prostată, colorectal și cancerul de sân.

Conform unor studii, se pare că pâinea a fost alimentul de bază al majorității civilizațiilor și joacă un rol esențial în dieta mediteraneană. Mai mult decât atât, știm despre consumatorii de astăzi că sunt mult mai bine informați și preocupați de sănătatea lor, motiv pentru care sunt dispuși să investească mai mult în alimente care oferă un beneficiu suplimentar pentru bunăstarea lor și care, de asemenea, le oferă gustul de pe vremuri, de altădată. De aceea, am creat o gamă largă de produse premium, inspirate din viața tradițională, realizate cu ingrediente bine alese, sănătoase și de calitate.

Produsele noastre au o valabilitate redusă tocmai pentru că sunt realizate cu mare atenție, fără conservanți și aditivi, pentru a vă readuce gustul autentic al pâinii și al produselor de patiserie și panificație.