Maia naturală – Optează pentru varianta mai sănătoasă

Maia naturală – Optează pentru varianta mai sănătoasă

Pâinea este un aliment pe care aproape fiecare dintre noi îl consumă zilnic și pentru care întotdeauna avem o variantă mai benefică: pâinea realizată cu maia naturală. Pâinea cu maia este un produs cu o istorie lungă de aproximativ 3.500 de ani. Este un preparat originar din Egipt despre care trebuie să fi auzit măcar o dată în viață. Totuși, câți am fost interesați să aflăm mai multe detalii despre beneficiile nutriționale pe care ni le poate oferi?

Astăzi suntem mai atenți ca niciodată la ceea ce mâncăm. Așadar, nu ar fi un început bun să ne informăm despre o variantă cât mai sănătoasă de pâine? Pe lângă faptul că ne dorim să realizăm cele mai bune produse pentru clienții noștri, ne dorim să le oferim și toate detaliile despre acestea, să afle informații utile și să își amintească istoria unui produs atât de banal, însă cu o semnificație foarte mare în arta culinară tradițională.

Ce beneficii îți oferă maiaua naturală?

Pâinea cu maia este o variantă mai sănătoasă, dar care și-a pierdut popularitatea în rândul gospodinelor. De ce? Datorită timpului necesar pentru a obține un produs finit delicios. Astfel, drojdia comercială a devenit o alternativă des utilizată.

Totuși, de ce să nu alegi pâinea cu maia atunci când ești la cumpărături? În magazinele Moripan găsești o multitudine de produse realizate cu maia naturală.

Iată câteva beneficii pe care le oferă produsele noastre pe bază de maia naturală:

  • Pâinea cu maia naturală este mai gustoasă – Gustul este mai amărui comparativ cu pâinea normală.
  • Este un produs mai hrănitor – Datorită procesului îndelungat de fermentație, calitățile nutriționale ale pâinii sunt mult mai crescute comparativ cu alte produse. De asemenea, pâinea are un conținut mai scăzut de fitat, ceea ce crește absorbția mineralelor de către corp.
  • Este potrivită pentru diabetici – Pâinea care conține maia naturală are un indice glicemic mult mai scăzut. În timp ce valoarea indicelui pâinii cu drojdie este de 100, pâinea cu maia are un indice glicemic de 68. Astfel, devine o variantă ideală pentru persoanele diabetice.
  • Textură mai plăcută – Pâinea făcută cu maia naturală are o textură mai densă și mai coaptă decât pâinea obișnuită, care poate fi pufoasă și moale. Textura mai densă poate oferi o senzație de sațietate și poate fi mai satisfăcătoare pentru consumatori.
  • Are un conținut scăzut de gluten – Dacă ai o intoleranță la gluten, atunci ai găsit o alternativă ideală de pâine pentru tine! Fermentația este cea care contribuie la scăderea sau chiar eliminarea completă a glutenului.
  • Contribuie la îmbunătățirea digestiei – Prin consumul de pâine cu maia poți înmulți numărul bacteriilor bune din tractul intestinal. Astfel, nu te vei mai confrunta cu probleme de digestie!
  • Maia poate fi utilizată în combinație cu orice tip de făină – Există o multitudine de produse care conțin maia pe piață. Ingredientul este foarte flexibil, astfel poate fi încorporat în foarte multe rețete!

Odată ce descoperi gustul și beneficiile pâinii cu maia, nu te vei mai întoarce niciodată la cea obișnuită.