Cozonacul și pasca – De ce nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște?

Cozonacul și pasca – De ce nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște?

Sărbătorile pascale reprezintă momentul ideal pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi, dar și pentru a savura preparate tradiționale. Cozonacul și pasca se numără printre cele mai populare produse de patiserie care animă mesele în familie și răsfață papilele gustative. Tocmai datorită aromelor inconfundabile și a gustului delicios, preparatele au devenit cele mai populare deserturi servite la masa de Paște. Sunt, de asemenea, impregnate de tradiții și obiceiuri pitorești, care mai de care mai interesante. Tocmai de aceea, nu au cum să lipsească de pe lista cumpărăturilor și nici din portofoliul de produse Moripan. Pregătim cu drag cele mai proaspete și delicioase preparate pentru sărbătorile Pascale.

Masa festivă de Paște – Tradiții și semnificații

Momentele de sărbătoare merită a fi marcate așa cum se cuvine. Și cum poți celebra mai bine dacă nu prin intermediul delicateselor autohtone?

Pregătirea mesei festive este un moment încărcat de emoție. Vine ca o răsplată numai bună după o perioadă de post, rugăciune și meditație. Te întrebi care sunt poveștile din spatele celor mai faimoase produse de patiserie românești? Ei bine, printre cele mai pregnante semnificații se numără:

  • Se spune că pasca reprezintă promisiunea Învierii și a împăcării sufletești. Ia forma unui cozonac rotund și conține adesea brânză dulce și stafide. Însă, există și alte ingrediente care se adaugă, pentru a-i scoate în evidență gustul precum ciocolată, dulceață sau fructe de pădure. În tradiția populară, pasca venea ca o răsplată după zilele de post și trebuia neapărat dusă la biserică pentru a fi sfințită. Se împodobește, de asemenea, cu o cruce și fâșii de cocă răsucite.
  • Cozonacul, de asemenea, reprezintă un preparat adesea asociat cu sărbătorile tradiționale și momentele de celebrare. Se servește alături de pască și pe vremuri, oamenii le pregăteau în joia mare și le duceau la biserică în noaptea de Înviere. Preotul le sfințea imediat la finalul slujbei. Stropit cu vin, cozonacul, la fel ca pasca, întruchipează jertfa Mântuitorului.

Pască și cozonac – cum să alegi sortimentele potrivite pentru masa de Paște?

Alegerea sortimentelor ideale de mâncăruri tradiționale poate fi de cele mai multe ori dificilă. Să poți răspunde chiar și celor mai pretențioase gusturi devine o provocare în adevăratul sens al cuvântului. Însă, nu trebuie să-ți faci griji, există câteva aspecte care te vor ajuta să oferi invitaților tăi experiențe culinare de neuitat.

Iată care sunt cele mai apreciate sortimente în materie de pască și cozonaci pentru masa de Paște, pe care le poți găsi și la Moripan:

  • Cozonac cu nucă și cacao – Pufos, aromat și ideal atât pentru masa festivă de Paște cât și pentru alte ocazii.
  • Cozonac cu rahat și cacao – O alternativă tradițională. Bucățile de rahat aromat conferă produsului un gust irezistibil.
  • Pască din brânză dulce și stafide – Compoziția are la bază cremă densă de brânză, aromă de vanilie și parfum de lămâie.

Cozonacul și pasca nu au cum să lipsească de pe masa de Paște. Sunt două produse tradiționale, cu semnificații încărcate de emoție. E necesar, totuși, să le alegi pe cele care garantează gusturi autentice și texturi care se topesc în gură. Ca în fiecare în veți putea găsi în magazinele Moripan atât cozonaci pufoși cât și pască delicioasă, numai bune pentru a sărbători alături de cei dragi. Pentru experiențe culinare inedite și produse delicioase nu ezita să alegi Moripan Jaristea!