Postul nu ar trebui să reprezinte o provocare, nici măcar pentru iubitorii de bunătățuri. Dacă alegem meniuri diverse și preparate interesante, perioada de post ar putea avea o multitudine de beneficii asupra noastră. De aceea, astăzi vă prezentăm două variante de deserturi de post delicioase și ingenioase. Preparatele dulci obținute din ingrediente de post sunt adevărate opere de artă și cu siguranță vor reuși să vă uimească!
Deserturi de post – Cum obții o porție de clătite pe cinste?
Prepararea unui desert de post este acum mai simplă ca niciodată! Pentru o porție de clătite ai nevoie de doar câteva ingrediente, care pot fi găsite cu ușurință.
Ingrediente:
- 150 g făină de grâu Moripan
- 200 ml lapte de migdale
- 150 ml apă minerală
- 20 ml ulei
- un plic de zahăr vanilinat
- un praf de sare
Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru preparare:
În primul rând, se pun toate ingredientele într-un bol, mai puțin apa minerală, iar apoi se amestecă. Le puteți mixa fie cu ajutorul unui tel, fie cu ajutorul unui mixer. Totuși, aveți grijă foarte mare să nu se formeze cocoloașe!
Ulterior, adaugați apa minerală în conținutul obținut și amestecați ușor cu ajutorul unei linguri. Veți obține un mix omogen pe care trebuie să îl lăsați la odihnit timp de 10 minute.
Ultimul pas pe care trebuie să-l parcurgeți este să prăjiți clătitele. Puneți puțin ulei la încins la foc mediu. Apoi, se toarnă câte un polonic din compoziție și se întinde uniform în tigaie. Lăsați clătita pe ambele părți până când se rumenește.
După ce s-a terminat întregul proces de preparare, nu mai rămâne decât să le umpleți cu un gem delicios preparat în casă. În cele din urmă, vă puteți bucura de clătitele pe care le-ați gătit!
Deserturi de post – Cum obții o o prăjitură cu morcov pe cinste?
Cel de-al doilea desert de post este foarte delicios, pufos și foarte simplu de realizat. Este o prăjitură pe bază de morcov, care la început poate nu vă atrage din denumire, însă după ce o veți prepara o dată, veți alege să o consumați chiar și atunci când nu țineți post. Pe lângă gustul minunat, aceasta are un avantaj foarte mare: este un preparat foarte accesibil, cu ingrediente puține, pe care le are oricine în casă.
Ingrediente:
- 1 cană de făină de grâu Moripan
- 1 cană de zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 3 morcovi medii rași (200 g)
- coaja rasă de la 1 portocală
- 1 plic praf de copt
- 1/4 linguriță oțet
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 cană nucă măcinată fin
- 2 pumni nucă bucăți
- 100 ml ulei
- 200 ml apă minerală
Puneți într-un vas făina amestecată cu un praf de sare, praful de copt, zahărul și zahărul vanilinat, iar apoi se adaugă coaja rasă de portocale.
Într-un alt vas amestecați oțetul cu uleiul și apa minerală, apoi le turnați peste ingredientele solide. Se adaugă morcovul ras și stors pe cât de mult posibil (pentru a nu avea zeamă), apoi scorțișoara și se amestecă toate. În final se adaugă nuca măcinată fin și cea bucățele.
Ca pas final, turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 50 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Când este gata se scoate din cuptor și se lasă la răcit, iar mai apoi o puteți porționa în forma dorită și o puteți servi alături de un pahar cald de lapte de migdale sau de cocos. Pentru un aspect mai frumos, o puteți pudra cu zahăr pudră.
Acestea sunt două rețete pe care le puteți realiza cu făina Moripan, ca ingredient de bază și pe care le puteți consuma atât în perioada postului, cât și în mod normal, când aveți chef de un desert mai fresh și mai ușor.
Astăzi, supermarketurile și piețele pun la dispoziție o gamă variată de substituenți pentru toate tipurile de ingrediente. De aceea, a devenit mult mai ușor să gătim de post într-un mod mai creativ!