Momentele copilăriei sunt de neuitat pentru fiecare dintre noi, iar o bucățică de turtă dulce atent preparată vă poate trimite înapoi în bucătăria bunicii. Este inevitabil ca atunci când ne gândim la sărbătorile de iarnă să nu ne treacă prin minte un astfel de preparat clasic.
Turtă dulce – Cum să obții un desert delicios la tine acasă?
Indiferent de zona geografică din care proveniți, există o multitudine de rețete și variante prin care puteți obține un desert autentic. Dacă totuși nu ați mai încercat să preparați un astfel de desert homemade, nu trebuie să vă faceți probleme! Venim în ajutorul vostru cu o rețetă ușor de urmat chiar și pentru cei mai neîndemânatici în bucătărie. Totuși, înainte de a explica metoda de preparare, există o listă de ingrediente pe care trebuie să vă asigurați că le aveți la îndemână. Pentru 60 de bucăți veți avea nevoie de:
- 320 grame de făină de grâu Moripan
- 100 grame unt
- 200 grame miere
- 1 ou
- 1 linguriță rasă de bicarbonat
- un praf de sare
- 2 linguri rase de condimente pentru turtă dulce, adică un mix obținut din scorțișoară, cardamom, cuișoare și ghimbir pudră
- 1 zahăr vanilinat
Cât despre procesul de preparare, trebuie să urmați o serie scurtă de pași pentru a obține un rezultat gustos:
În primul rând, va trebui să topiți untul și să-l amestecați cu mierea. Separat se va pregăti un vas în care vor fi amestecate făina, oul și condimentele. Ulterior, peste el veți adăuga mixul de unt și miere. Aluatul se frământă cu mare ușurință, fie cu mâna, fie cu un aparat special pentru frământat. După ce se omogenizează, trebuie să-l plasați într-o folie transparentă și să puneți compoziție cel puțin o oră la frigider. După răcire, se scoate și se lasă jumătate de oră la temperatura camerei. Apoi, îl întindeți până capătă o grosime de aproximativ 5-6 mm.
Ultimul pas și cel mai distractiv este decuparea formelor. Umpleți tava cu turtă dulce cât ați clipi! În cele din urmă trebuie puse la copt în cuptor pentru 8-9 minute la 170 grade celsius. Important este să nu uitați, de asemenea, să încingeți cuptorul înainte!
Cum puteți decora bucățile de turtă dulce?
Copiii adoră turta dulce și joaca, așadar ce idee mai bună decât să le combinați pe amândouă? Astfel, puteți decora împreună cu cei mici preparatul pe care l-ați obținut, iar metodele pe care le puteți utiliza sunt multiple! Totuși, printre cele mai populare se numără glazura de șerbet. Ea poate fi găsită în comerț în diverse culori. Astfel, copilașii își pot da frâu liber creativității și pot obține prăjiturele pline de culoare!
Nu există nicio regulă scrisă atunci când vine vorba despre decorul turtei dulci. Tot ceea ce ar trebui să luați în considerare este ca preparatul să fie răcit înainte de aplicarea glazurii. Astfel, ea se va putea întări, iar desenele vor rezista.
Dacă totuși nu aveți la îndemână o glazură colorată sau suficient timp pentru decorat, puteți opta pentru o variantă simplă și delicioasă! Mulți aleg să lase bucățelele învelite doar de un strat plin de glazură cu zahăr. Ea completează într-un mod ingenios gustul turtei dulci.
Nu în ultimul rând, pentru cei care preferă variantele cu cât mai puțin zahăr, puteți să treceți peste pasul decorului. Chiar și fără a fi completat de glazură, desertul este unul delicios, care cu siguranță îi va bucura pe toți membrii familiei!
Totuși, recomandarea noastră este să optați pentru o variantă cât mai diversificată. Astfel, puteți face câte puțin din fiecare! Spiritul sărbătorilor este cu adevărat autentic în seara de ajun, când savurați turtă dulce împreună cu cei dragi și vă uitați la un film.